- چهارشنبه ۱۴ آذر ۹۷
- ۱۷:۴۸
خود ارضایی چیست؟ بررسی خودارضایی از سه دیدگاه علمی(پزشکی) ، روانشناسی و دین اسلام
خود ارضایی چیست؟
خودارضایی چیست؟
کلمه خودارضایی به زبان انگلیسی masturbating هست. خودارضایی یعنی با خود کاری کردن برای ارضا شدن جنسی ْ طوری که شخص خود را از لحاظ جنسی تحریک می کند .خودارضایی یعنی خود را ارضا کردن ، یعنی انسان با خود کاری کند که ارگاسم (اوج شهوت)را تجربه کند. به بیان دیگر خودارضایی داشتن رابطه جنسی با خود هست. خودارضایی معمولا با دست و مالش انجام می شود. خودارضایی تعاریف دیگری هم دارد. مثلا خود را راضی کردن و ارضا کردن در زمینه های غیر جنسی ْ اما به طور معمول خودارضایی در زمینه جنسی به کار می رود.بیشتر مذاهب دنیا خودارضایی را نوعی گناه می دانند. این در حالی هست که عده ای خودارضایی را امری طبیعی و بدون ضرر جلوه می دهند و حتی افراد را تشویق به این کار می کنند. امروزه ثابت شده که خودارضایی ْ مستعد تبدیل شدن به اعتیادی بدتر از اعتیاد به مواد مخدر هست.
خودارضایی نام های دیگری دارد مانند جق زدنْ جلق ْ استشها ْ استمنا که استمنا مربوط به خودارضایی مردان و استشها مربوط به خودارضایی زنان هست.استشهاء به معنای خودارضایی زنان و دختران است، و آن دربرابر لفظ «استمنا» در مردان استفاده میشود.استشها به بازی کردن دختران با خودشان گفته می شود ، تا جایی که به ارضا ختم شود .
در کتاب مشهور «دکتر برای همه» نوشتهی زندهیاد دکتر اسماعیل اژدری* این واژه ذیل موضوع «جلق» چنین تعریف شده است: «...البته پسر یا دختر در اینمورد فرقی با هم ندارند زیرا هردو میتوانند به این عمل مبادرت ورزند یعنی از راهِ غیرطبیعی از خود دفع شهوت کنند؛ منتهی خودارضایی پسران را در اینمورد استمناء بالیَد میگویند و خودارضایی دختران را استشهاء بالیَد، یعنی طلب شهوتکردن با دست.»
امروزه انسان بیشتر از هر زمان دیگری متوجه دنیای بیرون خود هست. دانش و فناوری های جدید ، تلویزیون ، اینترنت ، ماهواره ، موبایل های نسل جدید ، کار ، پول و ...
شروع خودارضایی می تواند به صورت آگاهانه و نا آگاهانه در سنین مختلف از کودکی تا نوجوانی باشد. بسیاری فکر می کنند که خودارضایی از سن بلوغ شروع می شود، در حالی شروع خودارضایی می توانددر دوران کودکی باشد . روانشناسان خودارضایی کودکان را جزئی از رشد انها می دانند که کودک بدن خود را میشناسد. آنچه مهم هست نحوه برخود والدین با کودک هست که می توانندبا رفتار مناسب ادامه آن را متوقف کنند. خودارضایی با تحریک و تهییج جنسی همراه هست و بعضی موارد فرد معتاد به خودارضایی ، به پورنوگرافی نیز اعتیاد دارد. فرد با دیدن عکس ْ فیلم و یا تصور ذهنی خود شهوت را طلب می کند و اقدام به خودارضایی می کند. فرایند خودارضایی مانند نوشیدن آب شور هست. عطش آفرین و سیری ناپذیر .
خودارضایی چگونه انجام می شود؟
خودارضایی گاهی با وسیله ای انجام می گیرد؛گاهی با نگاه به عکس ، تصاویر مبتذل ، فیلمهای مستهجن ، افکار شهوانی ، رابطه تلفنی و یا چت با جنس مخالف و ...
ارگاسم
ارگاسم چیست؟ ارگاسم، یک احساس گذرای حداکثر لذت است که با برخی تغییرات فیزیولوژیک در بدن همراه است. در مردان ارگاسم معمولا با انزال (خروج منی ) همراه است بنابراین تشخیص آن آسان است.
اما در زنان تشخیص ارگاسم گاهی کمی مشکل است. مرحله ارگاسم به صورت تخلیه ناگهانی فشاری که در مرحله برانگیختگی و کفه به وجود آمده درک میشود. ارگاسم لذتبخشترین مرحله احساس جنسی است. در این مرحله انقباضات ریتمیک و ریفلاکسی در عضلات کف لگن و اطراف واژن، پرینه و مقعد و همینطور در رحم ایجاد میشود.
خود ارضایی از نظر اسلام
غریزه جنسی منافاتی با معنویت ندارد.
در اسلام کوچکترین اشاره ای به پلیدی علاقه جنسی و آثار ناشی از آن نشده است. از نظر اسلام ، علاقه جنسی نه تنها با معنویت و روحانیت منافات ندارد ، بلکه جزء خوی و خلق انبیاء است . در حدیثی می خوانیم : " من اخلاق الانبیاء حب النساء ، رسول اکرم ( ص ) و ائمه اطهار ( ع ) طبق آثار و روایات فراوان که رسیده است، محبت و علاقه خود را به زن در کمال صراحت اظهار می کرده اند.
ارضای غریزه جنسی در چهارچوب ازدواج
آنها که دامان خود را (از آلودهشدن به بىعفتى) حفظ می کنند ،تنها آمیزش جنسى با همسران و کنیزانشان دارند، که در بهره گیرى از آنان ملامت نمىشوند ،و کسانى که غیر از این طریق را طلب کنند، تجاوزگرند! (مؤمنون،7ـ5)خود ارضایی ، استمنا یا استشها از نظر اسلام حرام و گناه است و در این جهت فرقی بین دختر و پسر نیست. قرآن کریم میفرماید: "هر کس از راهی، غیر از همسرش، شهوتش را دفع کند، از تجاوز کاران است [مومنون آیه هفت]
اسلام اصرار فراوانی دارد که محیط خانوادگی آمادگی کامل برای کامیابی زن و شوهر از یکدیگر داشته باشد ، زن یا مردی که از این نظر کوتاهی کند مورد نکوهش صریح اسلام قرار گرفته است ، اسلام اصرار فراوانی به خرج داده که محیط اجتماع بزرگ ، محیط کار و عمل و فعالیت بوده و از هر نوع کامیابی جنسی در آن محیط خودداری شود ، فلسفه تحریم نظر بازی و تمتعات جنسی از غیر همسر قانونی ، و هم فلسفه حرمت خودآرائی و تبرج زن برای بیگانه همین است.
آیه 21 سوره روم «و من آیاته ان خلق لکم من انفسکم ازواجاً لتسکنوا الیها و جعل بینکم موده و رحمه؛ و از نشانه های او اینکه از (نوع)خودتان همسرانی برای شما آفرید تا بدان ها آرام گیرید، و میانتان دوستی و رحمت نهاد
این ایه پیوند زوجیت را یکی از نشانه های وجود خداوند ذکر می کند ، مودت و رحمت در این ایه چیزی متفاوت و فراتر از غریزه جنسی و شهوت است
میل سیری ناپذیر انسان
یکی از مختصات و امتیازات انسان از حیوانات این است که دو نوع میل و تمنا در بشر ممکن است پیدا شود ، تمناهای صادق و تمناهای کاذب. تمناهای صادق همانها است که مقتضای طبیعت اصلی است ، در وجود هر انسانی طبیعت میل به صیانت ذات ، به قدرت و تسلط ، به امور جنسی ، به غذا خوردن و امثال اینها هست ، هر یک از این میل ها هدف و حکمتی دارد ، بعلاوه همه اینها محدودند ولی همه اینها ممکن است زمینه یک تمنای کاذب واقع شوند ، اشتهای کاذبی که افراد در مورد خوردنیها پیدا میکنند مشهور و معروف همه است.
در بعضی از میلها و غرائز که غریزه جنسی از آنها است این تمنا غالبا بصورت یک عطش روحی در میآید ، یعنی قناعت و پایان پذیری را در آن راه نیست .
غریزه طبیعی را میتوان اشباع کرد ، اما تمنای کاذب خصوصا اگر شکل عطش روحی به خود بگیرد ، اشباع پذیر نیست
اشتباه کسانیکه برای جلوگیری از سرکوبی غرائز و به منظور رشد استعدادها ، رژیم اخلاق آزاد را باصطلاح پیشنهاد کردند ناشی از این است که این تفاوت شگرف انسان و حیوان را نادیده گرفتند و به این جهت توجه نکردند که میل به بی نهایت در سرشت انسان نهفته است ، انسان چه در زمینه پول و اقتصادیات ، چه در زمینه سیاست و حکومت و تسلط بر دیگران و چه در زمینه امور جنسی اگر زمینه مساعدی برای پیشروی ببیند در هیچ حدی توقف نمیکند.
حکم خود ارضایی در اسلام
در اسلام هر چیزی در محدوده خاص خودش تعریف میشود؛ مثلاً خوردن و آشامیدن که از عادیترین نیازمندیهای انسان است، بهطور مطلق حلال نیست بلکه فقط غذاهایی که از مال پاک و غیرغصبی بهدست آمده و همچنین از نجاسات و آلودگیهای ظاهری هم پاک باشد، بهعلاوه مثلاً از حیوانات حلال گوشت تهیه شده باشد و... جایز و حلال است.
لذتهای جنسی هم همینطور؛ یعنی فقط در محدوده خاص خود که همان ارتباط با همسر و در محیط خانواده باشد، تعریف شده و در این شرائط بسیار مطلوب حتی با ثواب اخروی همراه است؛ اما در خارج از این محدوده، از زشتترین گناهان محسوب میشود و خود ارضایی هم جزو همین رفتارهای خارج از چارچوب است و جز گناهان کبیره بوده و حرام می باشد.
در خودارضایی ، نفس انسان در مرحله ای نیست که آرام گیرد ، بلکه با عطش سیری ناپذیری و طغیانی که به وجود می آورد، فرد را به سمت اعمال انحرافی می کشاند و انچنان قدرتمند می گردد که به فرد فرمان می دهد. این باعث از بین رفتن اعتماد به نفس و احساس بی ارادگی در فرد می شود. و در نهایت خود ارضایی سبب اشفتگی ، بی نظمی و خارج شدن از روال طبیعی در ارضای میل جنسی می گردد.
خود ارضایی از دید علمی و پزشکی
فرایند اعتیاد به خود ارضایی، تشنگی و نوشیدن آب شور
کسی که به خود ارضایی می پردازد به علت عدم رسیدن به ارامش روانی و کسب لذت جنسی کافی مجددا اقدام به خودارضایی می کند و وقتی تحریک صورت گرفت انقدر میل زیاد می شود که جلوگیری از خودارضایی بسیار سخت می شود. یا کسی که رابطه نا مشروع برقرار می کند دچار اعتیادی روانی به این موضوع می شود و می خواهد افراد مختلفی را تجربه کند تا بتواند به آرامش برسد و چون هیچگاه ارامش را بطور کامل درک نمی کند به دفعات و با افراد مختلف رابطه برقرار می کند و نمی تواند به ارامش روانی لازم برسد. در واقع اعتیادی پیدا می کند که هر چه رابطه های بیشتری برقرار می کند تشنه تر می شود و بیشتر به دنبال سکس می رود. مثل نوشیدن اب شور توسط ادم تشنه. هر چقدر اب شور بیشتری نوشیده شود عطش بیشتر شده و فرد احساس تشنگی بیشتری می نماید. این در مورد خودارضایی هم می باشد.دلیل ایجاد مشکلات روانی و افسردگی
کسی که خود ارضایی می کند لازم است در حین خود ارضایی خود را تحریک کند و بخشی از این تحریک ذهنی است. برای تحریک ذهنی لازم است به دیدن تصاویر شهوت انگیز یا فیلمهای شهوت انگیز بپردازد یا به افراد به دیده شهوت انگیز نگاه کند یا آنها را در خیال خود شهوت انگیز فرض کند. یعنی برای خود ارضایی باید گناهی مرتکب شود. از سوی دیگر کسی که به خود ارضایی روی آورد به کم آن قانع نخواهد شد و به تدریج دفعات خودارضایی افزایش می یابد و فرد با هر محرک جنسی تمایل دارد خود ارضایی کند و لذت ببرد و نکته در اینجاست که علیرغم رسیدن به ارگاسم باز احساس ارامش روانی به سراغ او نمی اید و هنوز خود را نیازمند به تحریک جنسی و ارگاسمی دیگر می بیند.
همین باعث افراط در خود ارضایی می شود و فرد بواسطه چنین امری از کار و زندگی دور شده و به تدریج دنبال شرایطی است که تنها باشد تا خود ارضایی کند. گوشه گیری از یکسو و نرسیدن به آن آرامشی که باید به دنبال عمل جنسی فرد از نظر روانی به آن برسد به مرور او را دچار خلقی افسرده می سازد و از لحاظ روانی دچار مشکلاتی می شود.
مهمترین عوارض خودارضایی مضرات روانی آن و آسیبی است که به بنیان خانواده خواهد زد.
بحثی که من دارم این است که بعنوان دلیل تراشی برای حرمت خودارضایی نباید مشتی چرندیات سر هم کرد و کاری کرد تا دین خراب شود. جوانی که سالهاست خودارضایی می کند و بعد از آن ازدواج کرده و به راحتی بچه دار می شود و کور و نابینا هم نمی شود و مجنون و ... هم نمی شود آیا باور به مسایل دینی خواهد داشت وقتی از نظر او سایر مسایل دینی نیز چون حرفهایی که در باب خود ارضایی گفته می شود بی پایه و اساس جلوه کند. اگر یک دلیل و فقط یک دلیل برای حرمت خود ارضایی بیاوریم ولی عقلانی و درست باشد بهتر است یا مشتی حرف بی سند و یا دروغ به عنوان دلیل حرمت بیاوریم. دوستان عزیز به مبنای منطقی احکام در کلام خداوند دقت کنند . شراب نیز حرام است ولی خداوند با کلام منطقی خویش می گوید در آن منافع و مضراتی وجود دارد ولی چون مضراتش بیشتر است نخورید. یعنی خداوند علت حرمت را بر مبنای مضرات شراب می گذارد و منافع انرا منکر نمی شود. امروز نیز علم پزشکی به این نتیجه رسیده که الکل یا شراب تاثیرات مثبتی بر متابولیسم بدن دارد ولی آثار مخربی هم بر کبد و مغز دارد و مصرف آن بیش از فایده ضرر دارد. در باب خود ارضایی هم همین است و علت حرمت آن نه مضرات جسمانی که مضرات روانی ان و آسیبی است که به بنیان خانواده خواهد زد. به مانند شراب می توان برای خود ارضایی فوایدی نیز در نظر گرفت ولی عوارض روانی و مضرات غیر جسمانی آن به گونه ای است که توصیه بر عدم انجام آن است.
تاثیر خود ارضایی بر ازدواج
از سوی دیگر با ارضای جنسی در خود ارضایی تمایل فرد برای ازدواج و تشکیل خانواده کاهش می یابد به ویژه در شرایط جامعه ما که ازدواج سخت است. کسانی که به خود ارضایی می پردازند ترک آن برایشان بسیار سخت می شود و همین موضوع ایشان را بیشتر دچار مشکل می سازد. از یکسو احساس گناه می کنند و از سوی دیگر نمی توانند خود ارضایی نکنند و خود را نیازمند آن می بینند.صرف بیان اینکه خود ارضایی عارضه جسمانی ندارد، دال بر تجویز خود ارضایی نیست
بر اساس برخی تحقیقات در جوامع غربی که به تجربه دریافته ام برای جامعه ما نیز قابل تطبیق است همه مردان و حدود 80 درصد زنان خود ارضایی را تجربه کرده اند و عمده افراد شناخت توانایی جنسی خویش را با خود ارضایی به دست اورده اند. و بر اساس همین تحقیقات مشخص شده است که خود ارضایی به مانند عمل جنسی طبیعی است و هیچگونه عارضه جسمانی ندارد. تمامی عوارضی هم که در جامعه ما در مورد خود ارضایی گفته شده نادرست است. دلیلی که باعث شده تا این عوارض وحشتناک برای خود ارضایی ساخته و پرداخته شود بحث حرمت شرعی این عمل می باشد و تمامی بحثی که در این زمینه می شود و اعتراضاتی که به من صورت می گیرد از این باب است که چون من گفته ام خود ارضایی عوارض جسمانی ندارد یعنی مجوز برای انجام آن صادر کرده ام و برخی از دوستان مسئولیت گناه آن را به گردن من انداخته و معتقدند که چون تاکید فراوانی بر این موضوع دارم جوانان را تشویق به انجام خود ارضایی نموده ام. در حالیکه اگر این دوستان دقت کنند و با مداقه در مطالبی که من نوشته ام دقت کنند خواهند دید من چنین توصیه ای نکرده ام و بارها بر گناه بودن خود ارضایی از نظر شرع نیز تاکید کرده ام.[1]اعتیاد به خود ارضایی :
اگر خودارضایی در فرد خارج از کنترل گردد و مثل بعضی افراد مدام مشغول انجام این عمل باشید ، مسلماٌ این سیکل محاسبه شده توسط بدن به هم خواهد خورد. آسیبهایی که بشما میزند بخاطر عدم دریافت کالری و از سوی دیگر سوزاندن کالری ذخیره شده بدن ، می تواند شدید باشد . لاغری و حتی چاقی مزمن برای شما به ارمغان بیاورد . یا کلاٌ هر اختلالی را در بدن شما تولید کند . به اندامهای تناسلی ضربه وارد کند . آنها را تحلیل ببخشد . خروج منی در آقایان و عدم ادرار و در نتیجه باقی ماندن بخشی در لوله خروجی آلت باعث عفونت در دراز مدت گردد . تخلیه عروقی بدن و شدت گرمایی بالای آن در صورتی که شستشو را رعایت نکنید می تواند باعث ناراحتی های پوستی گردد . مسئله زود انزالی را برای شما به ارمغان بیاورد.به پروستات شما ضربه بزند . دچار ضعف بدنی گردید . (ضعف بدنی بخاطر کالری سوخته شده) و کالری لازمه به سلولهای ضعیف و حساس از قبیل آنهایی که در چشم وجود دارند نمی رسد و به آنها آسیب برساند . بسادگی دچار دردهای کمر گردید . فاصله بین مهره ها را از ماده لازمه و نرم کننده خالی کنید از طرف دیگر سکس امری روانی و لازم برای شرکت تمام اعضای بدن میباشد: در خود ارضایی بطور مثال بخش لامسه چندان مورد توجه قرار نمی گیرد . در نتیجه نمی تواند به هیچ عنوان جایگزین سکس گردد .
در حالت معمول که فرد از روی بیکاری یا یک تحریک قابل کنترل و یا هر مورد دیگری ، بی جهت بدن خود را فعال می کند، باعث می گردد که ااقدام به انجام به این عمل را بالا ببرد و در روز به چندین دفعه برساند . در نتیجه آسیبها کاملاٌ تشدید شده و مشخص است .[2]
خود ارضایی از دید روانشناسی
اعتیاد به خود ارضایی
عوارض روحی- روانی خود ارضایی
رفتار ما با بدن مان
خود ارضایی و اعتماد به نفس
بدن انسان و خود ارضایی
خود ارضایی و روابط
عوارض فیزیکی خود ارضایی
دفعات خود ارضایی و کنترل ان
تفاوت فرایند خود ارضایی و رابطه زناشویی سالم
[2] سایت پزشکان بدون مرز
http://newlifehabits.com
- خود ارضایی
- ۷۱۹